Hettema Vastgoed
Grootzand 5 Bolsward 8701 JX
Beweeg uw muis over de foto's om een groter foto te bekijken
Service Links
 
   Druk deze pagina af
   Toevoegen aan Favorieten
   Stuur door via e-mail
   Neem contact op

FOTO1 FOTO2 FOTO3 FOTO4
FOTO5 FOTO6 FOTO7 FOTO8
FOTO9 FOTO10 FOTO11 FOTO12
VERKOCHT ONDER VOORBEHOUD Klassiek grachtenpand in het historische stadscentrum van Bolsward

VERKOCHT ONDER VOORBEHOUD: Klassiek grachtenpand in het historische stadscentrum van Bolsward

Fraai gerenoveerd grachtenpand met zonnige tuin, berging met sauna en (tegen meerprijs) garage met elektra (uw elektrische auto heeft dus altijd een laadplek!) en zolder. Het geheel is gelegen in het historische stadscentrum (beschermd stadsgezicht) van Bolsward. Het Grootzand ligt letterlijk "om de hoek" van het hart van Bolsward het Marktplein en de hoofdstraat, dus vlakbij alle voorzieningen: bibliotheek, winkels en horeca. Een kopje koffie halen bij Hotel Grand-café "De Wijnberg", wandelen langs de stadsgracht richting het stadhuis ontworpen door bouwmeester is Jacob Gysbert, de vader van de bekende Friese dichter Gysbert Japicx in de jaren 1614 -1617.

Het Grootzand kenmerkt zich door fraai gerenoveerde grachtenpanden die kenmerkend zijn voor deze Elfsteden- en voormalige Hanzestad.

De woning

Bij het betreden van de woning via de klassieke hal met marmeren vloer, ervaart u de rust en sfeer die zo kenmerkend zijn voor een klassiek pand met een zo'n rijke historie (bouwjaar 1550).

Via de hal komt u in de voorste kamer met het  hoge plafond en stoere grote balken en uitzicht op de stadsgracht.

In de "tussenkamer" is een in passende stijl gemaakte keuken met alle moderne apparatuur, vervolgens over de volle breedte van het huis de achterkamer met schuifpui naar de zonnige binnentuin.

Aan de woning is een ruime bijkeuken en inpandige ruimte gebouwd, deze ruimte kan dienst doen als opslag of als voorraadruimte.

Aan de achterzijde van de zonnige tuin, die veel privacy heeft doordat er geen woningen zijn die hier zicht op hebben, is een grote berging met sauna en genoeg bergruimte.   

De klassieke mooi bewerkte trap in de hal geeft toegang tot de 1e verdieping met drie slaapkamers waarvan twee samengvoegd zijn tot een grote werkkamer. Van hieruit heeft u een mooi uitzicht over de tuin en veel licht in deze ruimte.

Centraal gelegen is de grote luxe badkamer met o.a. toilet en inloopdouche. Aan de voorzijde de master bedroom met fraaie antieke balken die het dak ondersteunen. Op de eerste verdieping is een eenvoudige berging voor zaken die u niet diect nodig heeft maar wel binnen handbereik wilt houden.

Boven de eerste verdieping is een ruime zolder, die middels een vlizotrap toegankelijk is.

Graag nodig ik u uit om dit klassieke grachtenpand met zijn  rijke historie te gaan bezichtigen.

Gegevens van deze woning:

Adres:                        Grootzand 5, 8701JX Bolsward

Vraagprijs:                € 297500,00

Soort pand:               Herenhuis, vrijstaande woning

Oppervlakte:            135 m² woonopp. / 164 m² perceelopp.

Aantal kamers:         6 kamers (2-3 slaapkamers)

Aantal badkamers:  1 badkamer met inloppdouche en toilet

Bijzonderheden:       Tuin, schuur / berging met sauna

                                      (tegen meerpijs) Eigen stenen garage met zolder en elektra

 

 

 

 


Kenmerken
Woning Categorie:Particuliere woningen
Prijs :  € 297.500 Te Koop/Beschikbaar
Bouwjaar:1550
Perceeloppervlakte:164
Slaapkamers:3
Badkamers:1
Parkeerplaats:1
Dichtsbijzijnde plaats:Bolsward
Openbaar vervoer:Bus
Tuin:Ja
Balkon/ terras:Ja
Garage:Ja
Berging:Ja
CV:Ja
Dichtbij plaats:Ja
Dichtbij water/ zee:Ja

Indeling
wf_bs_103431279.jpgwf_bs_103428342_3slk.jpgNieuw - Nieuw

Openhuis Overzicht - Openhuis Overzicht


UITGELICHT

VERKOCHT: Onder de Afsluitdijk aan het IJsselmeer in Cornwerd, staat deze vrijstaande woning.
VERKOCHT Onder de Afsluitdijk aan het IJsselmeer in het dorp Cornwerd, vlak boven Makkum, staat deze vrijstaande in uitstekende staat verkerende woning. Een uniek en karakteristiek huis met veel comfort en een fantastisch vrij uitzicht over de landerijen.
Lees verder>>
Gaya Indonesia Restaurant, Café, Toko en privéwoning
Aan de zeedijk in Noord-Friesland bij de Waddenzee staat dit Indonesische restaurant met café en toko met Indonesische kunstnijverheid producten zoals: Indonesische meubels, kunst, sier- en gebruiksvoorwerpen. Een begrip voor de culinaire fijnproever.
Lees verder>>
VERKOCHT Karakteristieke Schoolmeesterwoning aan de Waddenzee.
VERKOCHT Deze voormalige schoolmeesterwoning kenmerkt zich doordat alle authentieke details zijn behouden en u toch profiteert van modern wooncomfort (Cv en isolatie). Kenmerkend voor dit type woning is de centrale monumentale gang, met links de salon
Lees verder>>
Bedrijfsloods (ook voor zware industrie) op 411 m2 met een totale oppervlakte 250m2
Bedrijfsloods (ook voor zware industrie), op 411 m2 op bedrijventerrein Middelsee te Stiens. Gebruiksoppervlakte van de loods is 330 m2. Begane grond is 200 m2 en de verdieping in de loods 180m2, waarvan het kantoor op de verdieping 50 m2 groot is.
Lees verder>>
VERKOCHT ONDER VOORBEHOUD Klassiek grachtenpand in het historische stadscentrum van Bolsward
VERKOCHT ONDER VOORBEHOUD Fraai gerenoveerd grachtenpand met zonnige tuin, berging met sauna en (tegen meerprijs)garage met elektra en zolder. Het geheel is gelegen in het historische stadscentrum (beschermd stadsgezicht) van Bolsward. Het Grootzand ligt
Lees verder>>
Woon- winkelpand (130 m2) met bedrijfsloods (350 m2)
Op mooie stand gelegen woon-winkelpand (130 m2) met grote loods (350 m2) met veel ruimte voor uw winkel en opslag van goederen of als extra winkel- presentatieruimte. Het perceel heeft een oppervlakte van 812 m2.
Lees verder>>
Grote woning met grote loods/ werkplaats aan de rand van Harlingen, vrij uitzicht!
Aan de rand van Harlingen aan het eind van de straat met vrij uitzicht over de landerijen staat deze moderne grote woning (290 m2) met loods/ werkplaats (250 m2). Eventueel 10 gragaboxen te koop tegen meerprijs. Het ruime perceel (1475 m2) en de smaakvol
Lees verder>>